31/1/13

Famílies amb veu

Projecte de la Fundació Jaume Bofill

Les principals federacions d’associacions de mares i pares de Catalunya (FaPaC, CCAPAC, FAPAES, FAPEL) i agrupacions escolars (AEC) s'han posat d’acord per impulsar el projecte anomenat Famílies amb veu, liderat per la Fundació Jaume Bofill. Al llarg de dos anys, es pretén donar a conèixer públicament allò que fem les famílies i les AMPA per millorar el sistema educatiu i alhora enfortir el nostre paper com a part implicada en l’educació.

El procés serà el següent:
  • El projecte ha arrencat el 28 de gener de 2013. Unes 1.500 AMPA d’escoles públiques i concertades de Catalunya han rebut una enquesta. És el primer instrument d’una recerca que permetrà analitzar la salut de les AMPA catalanes i posar en relleu la feina que molts pares i mares fem cada dia a l’escola.
  • Posteriorment, es farà una enquesta telefònica a una mostra representativa de famílies per tal de conèixer les motivacions que els porten a participar i implicar-se, o no, en l’escola dels seus fills i filles.
  • En una segona fase, el projecte obrirà un procés participatiu mitjançant grups de debat en tot el territori. Això servirà per fer un diagnòstic i identificar les febleses i les oportunitats del nostre moviment de pares i mares al voltant de l’escola. 

L'objectiu final és redactar un Llibre Blanc de les famílies en el sistema educatiu que marqui el full de ruta de la participació de les famílies en l’horitzó 2030. I amb aquest Llibre Blanc, donar visibilitat a la feina que duem a terme a l‘AMPA i legitimar la veu de pares i mares en els diversos nivells del sistema educatiu: l'escola, la xarxa d’escoles i d’entitats del barri, el municipi i, finalment, l’administració catalana.

L’originalitat del projecte rau en el fet de situar la participació col·lectiva. Alguns debats com l'accés a l’escola i llibertat d’escollir, l'horari i calendari escolar, els recursos per a garantir la qualitat de l’educació, són on cal fer sentir la veu de les famílies per tal que l’escola sigui una institució més democràtica.

Més informació del projecte al web: www.familiesambveu.cat

Si esteu interessats a participar d’una manera activa en el projecte podeu contactar amb: familiesambveu@fbofill.cat

I també es mantindrà al corrent a través de Facebook i de Twitter. 

2 comentarios:

Anónimo dijo...

I kept waking up to the sounds of the cockerel and there was a goat somewhere making quite a racket, too.The expansive store has a wide array of canine couture, ranging from the silly and useless to the unexpectedly elegant. [url=http://www.findbeststraightener.co.uk]ghd straighteners[/url] Elle se mit surlechamp ;I would like for the numbers to be correct, it is important to me. [url=http://discountlongchamps.webnode.fr]sac longchamp pas cher[/url] Today almost all countries have standardised on Alternating Current at a frequency of either 50 Hz or 60 Hz.We do not need to be as meticulous as the French. [url=http://sacspliagelongchamps9.webnode.fr]sac longchamp[/url] There weren a lot of falls.L'Homme Trouble ordonne Paul Grayson de retirer sa fille de l'Acadmie et de l'apporter Cerberus afin de pouvoir mieux contrler les recherches que mne secrtement le groupe sur la petite fille, mais Kahlee, trs attache Gillian, dcide de partir avec eux, suivie par Hendel Mitra, le chef de scurit de l'Acadmie. [url=http://vuittonbagssale.webnode.jp]ルイヴィトン 長財布[/url] All over town, I see branches of Museo Del Jamon cheap standup bars with ham dangling from the ceiling alongside stalls selling greasy deep fried churros dipped in chocolate.6 percent of the vote and the Socialists took 28. [url=http://christianlouboutinsale.webspawner.com]christianlouboutinsale.webspawner.com[/url] 锘縎pyder Women Ski Jackets Tezuka supplmentaire aprs la dclaration de souverainet a commenc un srieux avertissement tous proximit de la c?9%, on Chinese solar panel imports by June 6, a "commerce official" tells Bloomberg.[url=http://vuittonbagssale.webnode.jp]ルイヴィトン直営店[/url] Lauderdale (on Spirit Airlines) run as low as $63 to $93 in February and March (including all taxes, fees and fuel surcharge;Si vous avez une usine de la vente directe de la traditionnelle (AI, alors que cette ligne, comme moi, est une violation de ce centre commercial pluie de printemps et de la salle, cause du froid), ou de complter une journe intressante dans la vitalit de l'entraneur, est un endroit idal pour dterminer le meilleur prix de bonne foi dans les sacs main Louis Vuitton. [url=http://www.findbestmulberryuk.co.uk]Mulberry outlet[/url] Il est solide et en a vu d'autres.Ouzbkistan.

Anónimo dijo...

ghd sale ! louis vuitton sac