La FaPaC i CCOO denuncien els problemes i el retrocés a què es veu abocat el model d'escola inclusiva, el que fa que el 75% d'alumnes amb dificultats estigui atès a l'escola ordinària amb l'ajuda de personal de suport, els anomenats vetlladors o vetlladores.
En l'informe elaborat per la federació d'associacions de famílies i el sindicat, sobre 500 centres des d'inici de curs, es constata que al 60% han estat retallades hores del personal vetllador/a, malgrat que l'alumnat amb necessitats educatives específiques és el mateix o superior al del curs passat. Si s'hi afegeixen els centres que ja van patir una reducció de personal el curs anterior, el percentatge s'incrementa fins al 69%.
Es tracta d'un mínim de 500 alumnes que queden desatesos, als quals el Govern de la Generalitat no garanteix els suports necessaris per al seu desenvolupament.
A finals del mes de juliol, la FaPaC i CCOO ja van denunciar davant del Síndic de Greuges que el Departament d'Ensenyament no garanteix els drets a l'alumnat amb discapacitat, com rebre l'atenció necessària per al seu desenvolupament, tenir el suport necessari per part de l'escola o no ser escolaritzat en un centre d'educació especial si no és com a últim recurs. En la denúncia es subratllava la reducció d'un 10,5% del pressupost destinat a l'alumnat amb discapacitat, que va passar de 9,8 milions d'euros a 8,8 milions.
El Síndic confirma que el nombre d'alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzat en centres ordinaris ha baixat dels 12.301 del curs 2011/2012 als 11.657 del curs 2012/2013. A més, reclama més dotació de personal de suport als centres i que es garanteixi l'accés dels menors amb discapacitat a les escoles bressol ordinàries.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada