7/3/14

Vaga del sector del lleure

Aturada en favor d'un nou conveni sectorial

Els 25.000 treballadors de menjadors, cases de colònies i centres cívics, entre d'altres, van celebrar ahir, 6 de març, la seva primera vaga col·lectiva. Tots són professionals del lleure educatiu, un dels sectors més tocats per la crisi. Dins d'aquest context reivindiquen un conveni laboral que reconegui la feina que fan diàriament.

Els sindicats convocants, CCOO i UGT, argumenten que les patronals no han fet cap pas per desbloquejar les negociacions del tercer conveni del sector i continuen amb la proposta de congelació salarial durant quatre anys amb un increment del 0,25% per a aquest setembre i 0,25% a l’inici de 2015.

Les reivindicacions van començar davant de l’ACELLEC, l'associació d'empreses del lleure més important de Catalunya per volum de facturació. La marxa, amb un centenar de treballadors/es va tallar la Via Laietana davant les portes de la Confederació, patronal del Tercer Sector, i després va seguir fins a la plaça de Carles Pi i Sunyer, a les portes de l’ACCAC, l'associació de cases de colònies i albergs.

El departament d'Empresa i Ocupació va dictaminar serveis mínims per a les escoles bressol, escoles d'infantil i primària i escoles d'educació especial fins als 16 anys. Es va decretar un mínim d'un terç de la plantilla per garantir aquests serveis mínims, que no especificaven el tipus de servei: menjador, acolliment, custòdia, activitats extraescolars.

A la nostra escola no hi va haver cap incidència i els serveis de menjador, acolliment i extraescolars es van desenvolupar normalment. Ahir, a més a més, hi havia jornada de portes obertes, amb la qual cosa algunes actitivitats extraescolars van haver de canviar d'espai per no destorbar la jornada amb les famílies.