8/7/15

La ILP per l'educació pública lliura 95.000 firmes al Parlament

S'ha doblat el nombre de signatures que calia: 45.000

ILP educacio publica assemblea groga escola publica laica popular democratica
Els impulsors d'aquesta Iniciativa Legislativa Popular (ILP) van aconseguir l'objectiu marcat el passat mes d'octubre i dilluns 6 de juliol van presentar 95.000 signatures, validades per l'Institut d'Estadística de Catalunya, al Parlament de Catalunya. La iniciativa està liderada per l'Assemblea Groga i compta també amb el recolzament de més de 200 entitats, entre partits polítics, associacions de mares i pares, sindicats i entitats socials.

La gratuïtat dels ensenyaments des de l'escola bressol a la universitat i la potenciació de l'escola pública són les principals peticions de la ILP. També s'hi afegeixen el manteniment de les normes que en garanteixen el funcionament democràtic, amb la participació de les famílies, l'augment del pressupost del departament i el manteniment del català com a llengua d'escolarització.




Rosa Cañadell, portaveu de la iniciativa, ha incidit en el fet que "a Barcelona només un 40% dels alumnes pot triar un centre públic davant de l'oferta privada o concertada, mentre que a la resta de Catalunya és del 60% i a Europa es situa en el 90%".

La recollida de firmes va començar el passat 13 de octubre, en defensa d'una educació pública, democràtica, laica i en català. La nostra escola ha col·laborat en la recollida de firmes des de nadal fins al mes d'abril.

escola pública assemblea groga català laica democratica
Foto: ILP Educació Pública