30/11/16

Escola de famílies: quines joguines demanarem als Reis?

Escola Nadal, 13 de desembre, 17:30 - 19:00 h.

Importància del joc en el desenvolupament de l’infant, les joguines més adequades per a cada edat, el paper de l’adult en el joc. La carta al pare Noel i als reis, una activitat familiar per treballar valors i educació emocional.

Xerrada-taller adreçat a pares i mares d'infants entre 3 i 10 anys
A càrrec de Montse Torres Sanglas, especialista en joc i joguina, llicenciada en Psicologia educativa
Lloc: Escola Nadal (Carrer Eugeni d'Ors, 3)

Quarta xerrada de les sessions formatives per a famílies 2016-2017.

El cicle de xerrades està organitzat per l'Ajuntament de Sant Feliu a través del Programa de Suport a les AMPA i compta amb la col·laboració i suport de les ampes dels centres educatius de Sant Feliu.

La inscripció a les diferents formacions és gratuïta. Les places, però, són limitades i cal fer inscripció a: suportampas@santfeliu.cat


29/11/16

Assemblea General FaPaC: les AMPA reclamen igualtat d'oportunitats

Denúncia de la desinversió progressiva de la Generalitat en educació

Un centenar d’AMPA de les escoles públiques de Catalunya es van reunir el 19 de novembre en l’Assemblea General celebrada a l’Institut Badalona VII. Les AMPA van reivindicar el seu paper clau per a la bona marxa de l’educació i el bon funcionament dels centres i van reclamar al Departament d’Ensenyament una política que incentivi realment la implicació i participació de les famílies.

Les AMPA van denunciar la desinversió progressiva de recursos a l’escola pública que situen Catalunya a la cua de la política educativa a Europa amb un 2,8% del PIB d’inversió en educació. La desinversió ha afectat la formació permanent del personal docent, les beques i ajuts a l’estudi, les beques menjador i el manteniment d’equipaments i instal·lacions. Davant d’això, les famílies exigeixen una inversió que arribi al 6% com la mitjana europea.

El pla d’acció aprovat en l’Assemblea General se centra en defensar la igualtat d’oportunitats a través de la lluita contra la pobresa infantil, la segregació escolar i vetllar perquè es garanteixi la gratuïtat real del sistema educatiu en detriment del copagament existent en l’actualitat.

Les línies de treball inclouen, entre d'altres, les següents demandes prioritàries en àmbits específics:
  • Les AMPA van insistir en la necessitat de vetllar per detectar els infants amb desnutrició i garantir que tots els alumnes amb necessitat tinguin accés als ajuts de menjador escolar. D’altra banda, les AMPA van acordar buscar un acord social i polític a nivell de tot Catalunya per eliminar la segregació escolar. S’emprendran accions de foment per desestigmatitzar determinats centres i promoure l’heterogeneïtat a les escoles.
  • Pel que fa a l’escola inclusiva, les associacions van demanar que s’adeqüin els pressupostos a les necessitats dels alumnes amb necessitats educatives especials (NEE) i no a l’inrevès. Defensa ferma de l’escola inclusiva perquè sigui una realitat tant a primària com a l’ESO. Els instituts han d’incorporar a joves amb NEE.
  • Les AMPA van refermar la seva oposició a la LOMCE i el seu desplegament i van anunciar que continuaran amb la desobediència activa a les escoles amb el boicot a les proves externes i amb accions reivindicatives i protestes.
  • Quant a la planificació educativa i mapa escolar, es va consensuar vetllar perquè hi hagi una planificació de places escolars públiques suficients, evitar els tancaments de P3, incidir en la reducció de ràtio per a una millora de la qualitat educativa, garantir el pas de primària a secundària.
  • Pel que fa a les infraestructures, la Federació va acordar impulsar una campanya de denúncia de la manca de construccions escolars per aconseguir la reducció dels barracots en 3 anys.
Noves Juntes Territorials

L’Assemblea General va servir també per ratificar els nous presidents i presidentes de les juntes territorials formades d’acord amb la nova estructura organitzativa de la Federació que, d’ara endavant, dividirà la seva acció en 10 juntes territorials per incidir de forma més efectiva en l’educació i fer possible que les AMPA d'àrees properes treballin plegades de forma coordinada.

25/11/16

Votacions obres d'estiu 2017

Fins al 30 de novembre. Últims dies!!

Si encara no heu votat quines obres preferiu que es duin a terme l'estiu de 2017,encara teniu uns dies per fer-ho. Es tracta de la proposta de l'Ajuntament. Hi ha múltiples obres possibles i s'executaran aquelles.

Totes les persones empadronades a Sant Feliu i majors de 16 anys podran votar i decidir sobre les obres d'estiu. Cada persona podrà votar tres propostes per cada eix.

Per facilitar la presa de decisió a les persones que vulguin exercir el dret a vot, del 7 al 30 de novembre es podrà consultar a través del  web Obres d'Estiu un dossier informatiu amb totes les propostes ciutadanes. Cada proposta validada tindrà una fitxa amb informació del seu pressupost, ubicació, fotografia, etc.

L'1 de desembre de 2016 es faran públics els resultats de les votacions en els diferents mitjans de comunicació municipals. Les actuacions més votades seran les que s'executin fins a completar el pressupost assignat.

Aquesta és la segona vegada que la ciutadania pot p articipar i decidir en què invertir una part dels diners del pressupost municipal i en quines obres. En concret, a partir de les propostes del veïnat es definiran les actuacions del Pla de Millora de l'Espai Urbà, projecte que té assignada una partida econòmica de 400.000 euros per al 2017.

24/11/16

Pla de Rescat Social: jornada participativa

Dissabte 26 de novembre, 10 - 13 h. CC Tovalloles

Aquest dissabte 26 de novembre es celebrarà la Jornada Participativa sobre el Pla de Rescat Social, a partir de les 10h en el Centre Cívic de Les Tovalloles.

Aquest pla recull una sèrie d'accions que serviran per treballar davant situacions urgents d'alta vulnerabilitat i de risc social, sense descuidar la prevenció. La defensa de drets com l'alimentació, l'habitatge, l'educació, el treball, la salut i l'autonomia personal i com fer-ho, seran els temes a debatre en aquesta jornada.

Podrem conèixer alguns dels projectes socials que les entitats de Sant Feliu ja estan desenvolupant, i després s'obriran tallers de debats ciutadans on tothom està convidat i on es recolliran les diferents aportacions.

En aquesta jornada hi participaran 2 membres de l'AMPA de l'escola Miquel Martí i Pol.

És una bona oportunitat per conèixer de primera mà el projecte!!!

23/11/16

Eleccions al Consell Escolar 2016: candidatures

Votacions dimarts, 29 novembre

S'han presentat 5 candidates al Consell Escolar. D'entre elles n'hem de triar 2. La Junta i les comissions de l'AMPA agraïm molt aquest gest de les cinc.

Podeu votar en els següents horaris:

de 9:00 a 18:00 h.

Trobareu la urna a la biblioteca de l'escola.

Cal que porteu un document que demostri la vostra identitat.

Les persones que no resultin escollides quedaran com a reserves per si es produeix alguna baixa. Podeu votar a 1 o a 2 persones. Seran els nostres representants al Consell Escolar durant els propers 4 anys. Les candidates són:


22/11/16

Assemblea anual de l'AMPA, recordatori

23 de novembre, 17:00 h. amb acolliment gratuït

Us recordem que demà és l'Assemblea anual de les famílies de l'AMPA. Us convoquem a totes les famílies per explicar-vos en què ens hem gastat i en què ens gastarem els diners de tots.  I a més a més us convidem a cafè, te i pastes.

Amb servei d'acollida gratuït. 

Hora prevista de finalització: 18.00 h

Ens cal la vostra participació. De l'actual Junta pleguen el president, el secretari i el tresorer, figures cabdals i necessàries de tota associació. I també calen persones per reforçar les diferents comissions. Si algú hi està interessat/da, que ens faci arribar les seves dades al taulell de l'Ampa. Si no es cobreiexen aquestes vacants potser s'hauran de deixar de fer algunes de les activitats que ara duem a terme.

L'Ampa la formem totes les famílies de l'escola.

No hi falteu!! Us hi esperem!!

Reunió carnaval 2017

Dilluns, 28 de novembre, 17:00 h

Hola, famílies

Ja hi tornem a ser. La Comissió de la Rua de Carnaval ataca de nou. Voleu saber què hem preparat per a aquest any? Si hi esteu interessats/des, veniu

DILLUNS 28 DE NOVEMBRE
A LES 17:00 h 

Al cole farem la presentació oficial de la disfressa que hem preparat.

També us explicarem com anirà el tema de la quota, els tallers de preparació, el calendari, la música i la coreografia, la carrossa... Veniu i us informarem de tot. I ens organitzarem. Animeu-vos a formar part de l'organització.

Us esperem!!!

18/11/16

Eleccions al Consell Escolar 2016: les famílies

El termini s'acaba dilluns dia 21

El proper 21 de novembre s'acaba el termini per presentar candidatures a les eleccions al Consell Escolar de centre. Encara no n'hi ha cap.

El Consell Escolar és el màxim organ de decisió de l'escola. Per això és molt important estar-hi representat. Les famílies hi tenim 6 representants. Ara cal renovar 2 càrrecs.

És molt important que aquests 2 seients no quedin buits!!

Presenteu-vos, si us plau. La qualitat d'una escola depèn del seu Consell Escolar. En el Consell Escolar s'aprova el Projecte educatiu de centre, els horaris, el calendari, els comptes de l'escola, es presenten formalment totes les qüestions que preocupen a les famílies.


Formar part del Consell Escolar suposa assistir a una reunió al trimestre.

Podeu presentar candidatures individuals o col·lectives. Només cal que ompliu el formulari que us facilitaran a la secretaria del centre. I si porteu una foto, encara millor.


15/11/16

Escola de famílies: Què podem fer contra la violència masclista

Escola Monmany, 22 de novembre, 17:30 h

Aprenguem a identificar els diferents tipus de violència i coneguem què hi ha a les nostres mans i com podem actuar. La implicació de tota la comunitat és imprescindible per fer-hi front.

XXV Jornades de Tardor contra la Violència Masclista

Xerrada-taller adreçat a totes les famílies
Lloc: Escola Monmany (Carrer Mas Lluí, 3)

Tercera xerrada de les sessions formatives per a famílies 2016-2017.

El cicle de xerrades està organitzat per l'Ajuntament de Sant Feliu a través del Programa de Suport a les AMPA i compta amb la col·laboració i suport de les ampes dels centres educatius de Sant Feliu.

La inscripció a les diferents formacions és gratuïta. Les places, però, són limitades i cal fer inscripció prèvia a: suportampas@santfeliu.cat



14/11/16

Club de lectura: el llibre de novembre

'Una dona difícil' de John Irving

El llibre que llegirem durant el mes de novembre és Una dona difícil de John Irving (edicions 62), en traducció al català d'Ernest Riera.

Si us voleu unir al club, de manera totalment gratuïta, us podeu adreçar al taulell de l'AMPA, a la biblioteca de centre o enviar un correu electrònic a l'escola o a l'AMPA i us facilitarem un exemplar per llegir.

La trobada per comentar el llibre serà el

dilluns 12 de desembre
a les 15 h. 
a la biblioteca del cole

Animeu-vos!! Us hi esperem!!

13/11/16

Assemblea General Ordinària de la FaPaC

19 de novembre, 9-15:30 h, Institut Badalona VII, Badalona

"Les famílies, compromeses amb l'educació"

Les famílies tenim veu, ho hem de fer visible. Sota aquest lema, FaPaC celebra la 39a Assemblea General, dissabte 19 de novembre a Badalona. Hi esteu convidades a assistir-hi les més de 2.200 AMPA federades de tot Catalunya. Com sabeu, és la gran trobada anual per compartir opinions, debatre i intercanviar projectes. L'Assemblea ens servirà per enfortir la nostra lluita per una educació pública de qualitat.

INSCRIPCIÓ

Per facilitar-nos l'organització, és important que confirmeu la vostra assistència a l'Assemblea General. És molt ràpid i senzill. Només heu d'emplenar el FORMULARI D'INSCRIPCIÓ.

LOCALITZACIÓ

Institut Badalona VII
Direcció: carrer Ausiàs Marc, 86, de Badalona.
Transport públic: Metro L-2 Pep Ventura i Autobusos: 1, 3, B-25, B-27, B-29, B-30, B-31


DOCUMENTACIÓ ASSEMBLEA


ESPAIS PARTICIPATIUS

L'Assemblea s'obrirà amb uns espais participatius, de 9.00 a 10.45h, on vosaltres sou els protagonistes. Volem convidar-vos a debatre i intercanviar opinions sobre alguns dels temes que més ens preocupen a les famílies. També informar-vos d'aspectes rellevants per a la nostra activitat com a AMPA.

  • L’escola a temps complet. L’adaptació dels horaris a les necessitats dels alumnes. Posarem sobre la taula la necessitat de repensar els temps educatius, així com la relació de l'escola amb l'entorn. El resultat és un model de jornada escolar que integra temps lectiu i no lectiu en un mateix projecte educatiu de centre, que incorpora els recursos comunitaris a l'oferta educativa, que innova en els usos del temps i l'espai escolar, etc.
  • Innovació i equitat. Com la innovació pot ajudar a una educació més justa. Espai per reflexionar sobre com la innovació educativa pot transformar una educació més equitativa i més justa, i com podem evitar que la innovació sigui una eina d'elitisme i classisme. Explicarem experiències d'escoles que treballen en aquesta línia.
  • Les contractacions a l’AMPA. Obligacions legals que cal conèixer. Espai informatiu sobre quins són els requisits i els aspectes importants a tenir en compte alhora de fer qualsevol tipus de contracte des de l'AMPA (extraescolars, menjador, etc..)
Us heu decidit pel taller on hi participareu?

11/11/16

Loteria de Nadal 2016

Número 82.043

Ja tenim loteria de Nadal 2016!! Organitzada conjuntament per les famílies de la colla de l'Espriueta i la junta de l'AMPA.

Venda de números i talonaris
La podeu comprar a:
  • qualsevol família de la la colla
  • al taulell de l’AMPA, divendres de 16’30h a 17’30h.
  • demanant-la al mail de la colla o de l'AMPA
Les participacions es venen a 3,00€, que es desglossen en 2,40€ de participació i 0,60€ de donatiu. Els beneficis van destinats a les activitats i despeses comunes de la colla. Si voleu ajudar a vendre talonaris, també us en podem facilitar.

La recaptació va destinada a la colla.


10/11/16

12N, manifestació en defensa de l'educació pública

Dissabte 12 de novembre, 17 h, Plaça Universitat, Barcelona

La Comunitat Educativa ens mobilitzem un cop més en defensa de l’educació pública. Davant les retallades i l’agressió permanent a la seva qualitat, per part del Departament d’Ensenyament i el Ministeri d’Educació, exigim que assumeixin les seves responsabilitats i augmentin la inversió en educació fins al que marca la llei catalana: 6% del PIB, que és la mitjana d’inversió de la Unió Europea.
  • Enfrontar les famílies i fer competir les escoles per la matrícula.
  • Augmentar ràtios.
  • Tancar línies de la pública i posar barracons.
  • Reduir plantilles i augmentar les hores lectives del professorat.
  • Retallar un 19% a la pública i només un 4% a la concertada.
  • 30% de plantilla interina no és dignificar la funció del docent, és precaritzar.
  • Aplicar la LOMCE contra el criteri del Consell Escolar de Catalunya.
  • Parlar de coeducació mentre es finança escoles d’elit que segreguen per sexe.

Tot això és involució i no innovació, com tampoc és el model d’escola catalana.

Rebutgem els atacs a l’educació pública vinguin de Via Augusta, Madrid o Brussel·les!!

Ministre dimissió!!  Consellera dimissió!!  Volem innovació  Volem el 6% del PIB

VINE A LA MANIFESTACIÓ
Dissabte 12 de novembre, 17h, Plaça Universitat, Barcelona

Assemblea general ordinària 2016

23 de novembre, 17:00 h. amb acolliment gratuït

Trobada anual per rendir comptes. Us convoquem a totes les famílies per explicar-vos en què ens hem gastat i en què ens gastarem els diners de tots. Sabem que voleu estar informades i us volem explicar com va anar el curs passat i quins objectius i pressupost hi ha per al curs actual. I a més a més us convidem a cafè, te i pastes.

Amb servei d'acollida gratuït. 

Hora prevista de finalització: 18.00 h

Ens cal la vostra participació. De l'actual Junta pleguen el president, el secretari i el tresorer, figures cabdals i necessàries de tota associació. I també calen persones per reforçar les diferents comissions. Si algú hi està interessat/da, que ens faci arribar les seves dades al taulell de l'Ampa. Si no es cobreiexen aquestes vacants potser s'hauran de deixar de fer algunes de les activitats que ara duem a terme.

L'Ampa la formem totes les famílies de l'escola.

L'Assemblea General Ordinària de 2016 es farà a l'escola el proper dimecres 23 de novembre a les 17:00 hores en primera convocatòria i a les 17:15 en segona, amb aquest ordre del dia:
  • Lectura i aprovació de l’acta anterior.
  • Balanç econòmic curs 2015-2016
  • Pressupost curs 2016-2017
  • Valoració de les activitats curs 2015-2016. Informació sobre el traspàs de la gestió de les extraescolars
  • Eleccions al Consell Escolar
  • Balanç de les comissions. Renovació de càrrecs: presidència, tresoreria i secretaria. Nous membres de comissions.
  • Informació relativa al centre
  • Torn obert de preguntes
No hi falteu!! Us hi esperem!!

8/11/16

Eleccions al Consell Escolar 2016

29 de novembre, a l'escola

Com cada dos anys, toca renovar una part dels Consells Escolars de Centre (CEC) de tota Catalunya i, per tant, també de la nostra escola.

Aquest cop les famílies hem d'escollir 2 representants.

Es poden presentar com a candidats/es tots/es els pares, mares o tutors legals d'alumnes de l'escola.

Per això cal revisar el cens, que es farà públic el 7 de novembre. Si no hi consteu, podeu fer una reclamació perquè esmeni l'error abans del dia 11 de novembre. Si no, el dia 29 de novembre no podreu votar.

També us podeu descarregar la Guia pràctica dels Consells Escolars de Centre (pdf, 444 Kb) que ha elaborat la FaPaC, amb tota la informació relativa al procés.

Presenteu-vos com a candidats/es!!

El Consell Escolar és el màxim organ de govern de l'escola!! És el lloc on podem fer escoltar la nostra opinió.

Recollida de dades bancàries

Retorneu l'imprès fins a l'11 de novembre

Apreciades famílies

Hem passat als vostres fills/es una circular per tornar a recollir les dades bancàries de cada família. El motiu és que la normativa bancària ha canviat i ara s'utilitza el codi IBAN en comptes del codi CCC. Això implica més seguretat per a les famílies a l'hora de gestionar el pagament dels seus rebuts i una major seguretat jurídica en cas de discrepància. En tot cas, és obligatori tenir per escrit aquest consentiment.

Aquesta informació només la utilitzarem per cobrar la quota de soci de l'AMPA o de la colla Espriueta en cas que en formeu part. Per res més.

Recordeu que sense el pagament de la quota no podreu gaudir de cap dels serveis que ofereix i/o gestiona l’Ampa: menjador, extraescolars, acolliment, carnaval, sopar de fi de curs, llibres de text...

És per aquest motiu que us demanem que empleneu el formulari que us adjuntem i ens el retorneu, o bé a taulell de l’Ampa o bé a través del tutor/a dels vostres fills/es, el dia 11 de novembre com a molt tard. Si us plau, poseu el número de soci de la família.

Només cal que ens retorneu un exemplar per família.

Sio no us ha arribat, us podeu descarregar el formulari de domiliació (pdf, 135 Kb).

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

La Junta

1/11/16

Les AMPA del Baix Llobregat reclamen una planificació equilibrada

Es constitueix la Junta del Baix Llobregat de la FaPaC

Una política educativa que contempli una planificació escolar equilibrada als municipis de la comarca per atendre les necessitats de tots els alumnes i garantir la cohesió social. En aquest sentit, alerten de les conseqüències negatives que suposen els tancaments d'aules i escoles públiques i anuncien que lluitaran fermament per evitar qualsevol supressió de grups de P3.

Aquesta és una de les línies de treball que seguiran les AMPA de la comarca federades a la FaPaC i que estan emmarcades en el seu pla d'actuació, aprovat el 22 d'octubre a l'Assemblea Territorial, celebrada a l'Institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts. L'Assemblea va aprovar també la composició de la nova Junta Territorial del Baix Llobregat, encapçalada per Susana Canet (mare de l'AMPA de l'Institut Lluís Recansens, de Molins de Rei) com a presidenta i formada per:

Susana Canet, Juan Ramón Torres Blanco, Sara Solé, Eva Burgos Díaz, Miguel Martinez Martinez, Xavier Flores Rigabert, Vanessa rivas, Luis López Muñoz, Miguel Àngel Valenzuela, Marta Roig, Oriol Homar Martí, Inmaculada Muñoz, Pilar Melero i Urko Ellacuria


La celebració de l'Assemblea, com altres que s'estan realitzant a altres territoris, respon a la nova divisió territorial de la FaPaC, que passarà de 5 a 10 juntes territorials a Catalunya. L'objectiu és facilitar el treball entre les AMPA d'una mateixa àrea geogràfica i potenciar la seva incidència en les polítiques educatives.

El pla d'actuació està basat en sis eixos bàsics i contempla les següents línies d'incidència:

1. PLANIFICACIO EDUCATIVA I MAPA ESCOLAR
  • Vetllar perquè hi hagi una bona planificació escolar pública.
  • Evitar tancaments de P3.
  • Incidir en la necessitat de reduir les ràtios, tant a primària com a secundària, per a una millora de la qualitat educativa.
  • Mantenir un diàleg periòdic amb les diferents administracions (Serveis Territorials d’Ensenyament, Consell Comarcal, Ajuntaments, etc) per disposar d'informació directa i traslladar les inquietuds de les AMPA.

2. INFRAESTRUCTURES
  • Lluitar per la reducció de barracots, actualment tenim 47 barracots a 15 municipis del Baix Llobregat.
  • Vetllar pel bon manteniment dels centres educatius per part de l’Administració.
  • Denunciar la manca de construccions escolars allà on calguin.
  • Assegurar la veu de les mares i pares amb representants als Consells Escolars Municipals i a les Comissions de Garanties d’Admissió.

3. ÈXIT EDUCATIU I FAMILIES
  • Treballar per implicar a les famílies en l’éxit educatiu dels seus fills.
  • Empoderar les AMPA i promoure bones pràctiques.
  • Demanar i vetllar perquè tots els centres tinguin els mitjans necessaris per al seu bon funcionament, tant econòmics com personals.
  • Fer pressió sobre els grups parlamentaris per tal que compleixin els compromisos adquirits.

4. BEQUES MENJADOR
  • Vetllar perquè es cobreixin totes les necessitats dels infants.
  • Treballar perquè les administracions augmentin les dotacions tant a nivell local com comarcal per tal de cobrir aquestes necessitats.
  • Buscar sinèrgies amb les entitats locals i associacions per tal de fer més visibles les necessitats del territori.

5. ESCOLA INCLUSIVA
  • Exigir, vetllar i lluitar perquè l’escola inclusiva sigui una realitat.
  • Donar suport a les AMPA amb una atenció directa per donar resposta resposta ràpida a totes les inquietuds del dia a dia.
  • Empoderar les famílies amb accions formatives i xerrades.

6. CONSOLIDACIÓ DEL TERRITORI
  • Aconseguir com a mínim un representant per cadascuna de les 31 poblacions de la comarca donant així la màxima cobertura a tot el territori.
  • Implicació tant dels membres de junta com de col·laboradors en les comissions de treball.
  • Promoure la creació de Xarxes Locals d'AMPA, un teixit associatiu sòlid, farà que les AMPA siguin mes visibles al territori i també que tinguin més força.
  • Buscar sinèrgies amb les entitats del territori, que puguin sumar i aportar coneixement, experiències a les nostres. D’aquesta manera s'enriquirà el teixit associatiu.
  • Activar el MUCE a la comarca. Trobar un espai comú on poder dialogar i tractar tots aquells temes que ens preocupin de manera reivindicativa i constructiva.
  • Incorporar nous membres a la Junta i crear diferents comissions de treball, segons les demandes i necessitats del territori. L'objectiu és que totes les persones membres se sentin identificades amb l'esperit i lluita de la FaPaC