1/5/19

Resum xerrada taller: Recursos per gestionar les emocions

El passat divendres dia 5 d’abril vàrem poder gaudir d’una altra interessant xerrada organitzada pel grup de Famílies amb Veu de l’AFA de l’Escola. En aquesta xerrada, emmarcada dins del projecte Salut Integral de l'escola, la psicòloga i diplomada en pedagogia sistèmica, Elisenda Pascual, va tractar el tema de  com acompanyar els infants en la gestió de les emocions. Aquesta xerrada es va oferir de forma gratuïta als socis de l’AFA, amb un preu de 3€ per la resta, i amb el servei d’acollida inclòs. També es va oferir un berenar saludable que va consistir en fruits secs i maduixes.

La xerrada va començar amb una breu dinàmica grupal durant la qual els assistents, organitzats en quatre grups, anàvem passant per les quatre cantonades de la sala, que tenien assignada una emoció: por, tristesa, ràbia i alegria. Els assistents havien d’evocar-la i representar-la amb una figura corporal. D’aquesta manera ens vàrem poder adonar que hi ha emocions que són més fàcils de sostenir en el temps que altres.


Immediatament després, i fins el final de la xerrada, l'Elisenda Pascual va anar explicant pautes i recursos per ajudar a gestionar cadascuna d’aquestes quatre emocions en els infants d’entre 3 i 7 anys. Vam aprendre moltes coses en aquesta xerrada, però potser la reflexió més important va ser que la bona gestió emocional dels infants comença per la bona gestió emocional dels adults i de les seves famílies.

La web de l’Elisenda Pascual és www.acompanyamentfamiliar.com. Es publica tant en català com en castellà i s'hi poden trobar molts articles sobre temàtiques afins al que es va parlar a la xerrada. A la mateixa web, qui ho desitgi es pot inscriure a la Newsletter per rebre cada mes un parell de missatges electrònics amb articles, vídeos, tallers i propostes.