1/3/23

Taller de jocs de taula matemàtics

El 14 de desembre de 2022 es va dur a terme el Taller de Jocs Matemàtics organitzat per la Comissió de Famílies amb Veu de l’AFA i impartit per Set Grup de Joc. 

SET és un grup de didàctica d’ABEAM que es dedica a l’anàlisi de jocs de taula que siguin adients per a l’aprenentatge de les matemàtiques. Son un grup de professors i professores, mestres i estudiants entusiasmats pels jocs de taula i la possibilitat de portar-los a l’aula per aprendre matemàtiques. Es reuneixen un cop al mes per jugar, analitzar i fer adaptacions dels jocs per poder treballar amb ells a l’aula. També organitzen jornades de jocs i tallers per compartir les adaptacions i donar a conèixer els diferents jocs que treballem.


Al taller van assistir 22 persones adultes i 24 infants de famílies sòcies de l’AFA de l’escola.


Inicialment ens van presentar els diferents jocs que van portar per la sessió. 



Els jocs els van endreçar a les taules per edats, de més petits a més grans:




Des del lliure moviment i l’autogestió els infants i les famílies agafaven els jocs que més els hi cridaven l’atenció, seguint una única indicació: provem coses noves i no agafem jocs ja coneguts.  


Des de SET van acompanyar als assistents explicant com funcionen els jocs i fent recomanacions en funció d’interessos i edats. 


En aquest enllaç trobareu informació d’alguns dels jocs exposats: https://abeam.feemcat.org/web/grupsdidactic/set/recomancions-de-jocs-a-abeam-families/


També ens van recomanar la pàgina de youtube  de Zacatrus on expliquen amb detall com funcionen alguns dels jocs. 



Aprofitem també per fer-vos arribar aquest enllaç d’Innovamat amb suggeriments de contes i jocs de taula matemàtics classificats per edats.