2/3/23

Avaluació i Autoavaluació per aprendre

 


Des de la Comissió de l’AFA de Famílies amb Veu i en col·laboració amb la direcció de l’escola, s'ha organitzat el taller "Avaluació i Autoavaluació per aprendre", a càrrec de Neus Sanmartí.

L’objectiu del taller és proporcionar més informació en relació a  l’avaluació i l’autoavaluació en el procés d’aprenentatge actual  i resoldre els dubtes de les famílies assistents. Volem donar resposta a preguntes de com aprenen millor els infants actualment els diferents continguts; per a què es preparen els infants d’avui en dia i per a què ens preparàvem nosaltres quan érem infants;  com s’avalua actualment al mon educatiu, a la nostra escola i perquè; si saben avaluar-se els infants; com podem acompanyar-los en aquest procés les famílies i el professorat i analitzar la necessitat o no necessitat dels deures en el procés d’aprenentatge, entre d’altres. 




Neus Sanmartí i Puig (Barcelona, 1943) és una professora i química catalana. Es doctorà en ciències químiques a la Universitat de Barcelona i s'especialitzà en didàctica de les ciències. Va ser professora de l'Escola de Mestres Sant Cugat i actualment és catedràtica i professora emèrita del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Del 2002 al 2008 va dirigir l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB.

Ha treballat especialment en recerca sobre l'avaluació formativa, el llenguatge en relació a l'aprenentatge científic i l'educació ambiental, així com en la formació permanent del professorat de ciències. Ha col·laborat en obres col·lectives, ha dirigit diverses tesis doctorals sobre l'ensenyament de les ciències i ha publicat articles a les revistes Guix, Escola Catalana, Cuadernos de Pedagogía i Perspectiva Escolar. El 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Podeu fer un petit tastet amb la Neus en una entrevista que li van realitzar a la Fundación Santillana i en la conferència Com aprendre significativament en el marc del treball per projectes. També podeu seguir-la a Twitter on comparteix informació vinculada a l’aprenentatge i l’avaluació. 


El taller es durà a terme el proper dilluns 13 de març, a les 17.30 h, de forma presencial a l’Escola Salvador Espriu. Inscripció prèvia obligatòria al correu electrònic familiesespriu@gmail.com.

Per les famílies assistents s’oferirà berenar saludable de fruita i fruits secs a partir de les 17.15 h. 

Estarà disponible el servei d’acollida per 2 euros per família, que s’haurà de pagar en efectiu a la monitora en el moment d’arribar.

Us hi esperem!