4/12/09

Assemblea de socis: balanç


La Junta de la nostra associació va celebrar ahir l'assemblea anual per passar comptes amb els socis de la gestió de l'últim curs.

1. En l'apartat econòmic, es van presentar els números actuals, l'estat de comptes i el pressupost per al curs 2009-2010, i les explicacions a cada partida. L'assistència a les activitats extraescolars experimenta un descens continuat però suau. Tot i això encara estem en nivells superiors a l'any 2004, cosa que fa que es mantingui l'equilibri econòmic en aquest aspecte. Per a aquest curs es preveu un pressupost de contenció, de prudència, davant de l'any de crisi que encara es preveu.

2. En l'apartat de festes es va donar compte del fet que aquest any es va poder recuperar el tenderol de llibres per Sant Jordi, gràcies a la participació nombrosa de pares i mares, un grup que ha col·laborat en altres ocasions i que suposa una molt bona notícia per al futur més immediat de les nostres activitats. D'altra banda, lamentar que l'Ajuntament hagi decidit abandonar la festa del patge Shelin i aquest cost l'haguem assumit les ampes de les escoles que volem mantenir aquesta tradició.

3. Es va informar de l'estat actual del programa Cuida'm i passa'm, per a la reutilització dels llibres de text de 3r a 6è, que ja s'han anat explicant des de l'estiu. També es va tornar a demanar la participació dels pares i mares en tot el procés, que suposarà un enorme estalvi de diners, però que no es podrà mantenir sense la col·laboració de 3 o 4 persones per curs.

4. Pel que fa a la remodelació del carrer Anselm Clavé, que semblava imminent, es va notificar als assistents que tenim el compromís de l'Ajuntament de celebrar una reunió informativa una setmana abans que comencin les obres per informar de com anirà tot. Sobre el clavegueram, tenim la promesa que es millorarà la situació actual, pou mort, l'estiu vinent.

5. Ja Junta torna a fer una crida a la renovació de càrrecs. Molts dels actuals membres ja fa anys que en són membres i alguns d'ells deixaran l'escola en un o dos anys. Si no hi ha substitució, la continuïtat de moltes activitats perilla i sempre és millor que hi hagi voluntaris que es vagin posant al dia a poc a poc. En cas contrari pot passar el que ja ha passat en altres escoles, i aquí mateix fa anys, la dimissió en bloc de tota la Junta.

6. També es va informar de la posada al dia que estem fent de tots els aspectes legals relacionats amb l'associació. D'una banda, la sol·licitud d'exempció d'IVA, l'actualització de les dades que consten al registre d'associacions de la Generalitat, el règim de pagaments a la persona que porta la biblioteca de l'escola i la modificació dels estatuts, un canvi que cal fer per estar al dia en diversos aspectes, com ara l'esportiu. Aquest canvi caldrà que sigui aprovat en una assemblea extraordinària que es convocarà pròximament, a principis d'any.

7. Un dels objectius per a aquest curs és aquesta renovació parcial de la Junta. Donat que a l'assemblea hi va haver diverses peticions per obrir noves vies de participació, com ara ser més beligerants amb el Departament d'Educació i la retallada continuada de prestacions (substitucions de mestres, hores dels interins, vetlladors, agrupaments flexibles), es va reiterar la possibilitat d'obrir noves comissions dins de la Junta perquè els pares i mares que ho desitgin puguin estudiar i proposar iniciatives amb tot el recolzament de la Junta.

La participació, com ve sent habitual en els últims anys, no va arribar a la vintena d'assistents, quan les famílies sòcies passen de 300. Un aspecte que, un any més, hauria de servir de tema de reflexió als pares i mares de l'escola: només ens mobilitzem i sortim al carrer quan hi ha sospites de corrupció? Nomès ens mou l'interès personal o l'amenaça que es puguin acabar tots els serveis que ens oferien? Demanem els nostres fills que siguin actius i participatius, però quin model els donem nosaltres?

La Junta de l'AMPA

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bones aquestes reflexions. Pensem-hi.

Anònim ha dit...

No son reflkexiones,son echos que si no se renueva a la gente,esta se quema y abandona