28/2/13

Sobre l'escola pública

Per una altra política educativa

El 26 i 27 d'octubre de 2012, un grup de professionals de l'educació, la majoria professors/es d'universitat, reunits a Sevilla, preocupats per la situació del sistema educatiu i alarmats per l'evolució de la política educativa, van signar un manifest amb l'objectiu d'animar el debat i generar un compromís amb la millora del sistema.

El manifest el van titular 'Por otra política educativa' (POPE) (pdf, 85,8 Kb). Conté vint punts, que abasten tots els aspectes relacionats amb el sistema educatiu, des dels més genèrics, com la transparència, el debat, la participació o la solidaritat, fins els més concrets, com ara el professorat, la direcció, els recursos o el fracàs.

També s'ha creat un bloc, en el qual qui vulgui pot adherir-se i signar aquest manifest:

porotrapoliticaeducativa.org

El tercer punt s'anomena ESCUELA PÚBLICA i diu: "La escuela es la columna vertebral de la ciudadanía. Nuestra peculiar historia nos ha legado un sistema dual, y el gobierno emite alarmantes señales de desdén por la escuela pública y apoyo a la enseñanza privada y confesional. El deber de las administraciones es articular un sistema público de educación igualitario y efectivo con una gestión eficaz y eficiente del subsistema estatal y unas reglas claras y cohesivas para el privado".

A continuació teniu un vídeo, que serà el primer d'uns quants més, en el qual tres experts reflexionen i exposen els seus punts de vista sobre aquest punt. És un interessant debat i ens convé estar atents a tot el que es pugui parlar.

Esperem que us agradi i que feu molts comentaris...