17/6/14

Somescola mobilitza 100.000 persones

En defensa de l'escola catalana

Somescola va aplegar dissabte 100.000 persones, la mobilització per l’escola catalana més important de la història. Les 44 entitats de la coordinadora cívica i educativa van encapçalar una marea verda amb milers de samarretes de Somescola, i també van comptar amb la presència d’Escola Valenciana i l’Assemblea de Docents de les Illes. Una segona capçalera amb diversos representants institucionals, polítics i personalitats catalanes ha reflectit la majoria social i política que defensa el dret a decidir el propi model educatiu.

Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la marxa va recórrer el centre de Barcelona en un ambient festiu i reivindicatiu, des de la plaça Tetuan fins a l'Arc de Triomf, on es va llegir lectura un manifest conjunt (pdf).


Després es va donar pas a les actuacions del grup Macedònia, el pallasso Tortell Poltrona, Gospel Gràcia i Lax’n’Busto, amb la presentació de l’actor Quim Masferrer. Centenars d’autocars organitzats arreu del país, més de 20 formacions de percussió, 10 companyies de teatre de carrer; o bé 40 gegants, 20 peces de bestiari popular o 50 gegantons d’escola, van incorporar-se a la marxa, que també va comptar amb centenars de capgrossos fets pels infants.

Més informació: La Xarxa, El País, El Periodico.