23/10/14

La FaPaC participa a la III Fira d'Economia Solidària de Catalunya

24, 25 i 26 d'octubre, Fabra i Coats, Barcelona

La FaPaC és una de les entitats participants la III Fira d'Economia Solidària de Catalunya. L'aposta de la federació va molt lligada a promoure entre les AMPA models econòmics i de consum basats en el servei a les persones i les seves necessitats, i no en l'explotació i l'afany de lucre. L'objectiu és que les famílies de les nostres escoles aportin el seu valor i s'hi sumin a aquest altre món que ja s'està construint.

La FaPaC disposarà d'un estand dins de la Fira, que se celebrarà al recinte de l'antiga fàbrica Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona.

L'economia social i solidària és tota aquella activitat econòmica que es du a terme sota criteris democràtics, participatius, respectuosos amb el medi ambient i socialment responsables. Es tracta d’una economia al servei de les persones, basada en la cooperació i el bé comú i regida per principis de transparència i bon govern.

Més informació: www.firaesc.org, @XES_cat

Els objectius de la fira són:

  1. Donar a conèixer l‘economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones a la seva vida quotidiana.
  2. Divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària a la crisi, tant a curt termini per cobrir necessitats urgents, com a mig i llarg termini per sortir del capitalisme.
  3. Donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària.
  4. Incrementar la consciència de “sector econòmic” entre les protagonistes d’iniciatives d’economia solidària.
  5. Fomentar la intercooperació entre els agents de l’Economia Solidària
  6. Augmentar el nombre de persones i organitzacions compromeses en les iniciatives d’economia solidària de la XES, com a consumidores, proveïdores estalviadores o emprenedores.
  7. Consolidar-se com un referent periòdic del mercat social a Catalunya i un esdeveniment clau a Europa i a la Mediterrània.