5/12/12

Mobilitzacions en defensa de l'escola en català

Dilluns, 10 i dijous, 13

Somescola.cat juntament amb Escola en català i Solidaritat Catalana per la Independència convoquen una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts.

L'acció coincideix amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans i es convoca sota el lema “Per un país de tots, l’escola en català”.

Dilluns, 10 de desembre
A les 18.30h
Plaça Sant Jaume de Barcelona


-----------

D'altra banda, les entitats que conformem el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa), convoquem a participar activament a la jornada de lluita de l’ensenyament, convocada a tot l’Estat en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades. 

Dijous, 13 de desembre
A les 18.00 h
Plaça Universitat amb C/ Pelai de Barcelona

A Catalunya, tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre  model educatiu català i a la immersió lingüística, que posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat. D’altra banda, una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l’ensenyament públic, alhora que s’estan retallant, de manera desmesurada, els pressupostos de l’educació pública.

Per millorar la qualitat educativa no és necessària una nova llei. És un pretext partidista en moments de crisi per imposar un model educatiu mercantilista, elitista i competitiu.

Es perden conquestes educatives en cohesió social, igualtat d'oportunitats en escolarització obligatòria, integració escolar, coeducació, participació democràtica de la comunitat educativa en els centres, educació per la ciutadania.

> Rebutgem aquest intent de desmantellar el nostra model d’escola catalana que, durant més de 30 anys, ha demostrat el seu èxit, tan pel que fa l’aprenentatge de la llengua (tant catalana com castellana), com per ser una eina imprescindible per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

> Rebutgem la proposta de llei del ministre Wert (LOMCE) pel que representa de privatització i mercantilització de l’ensenyament públic i perquè ens retorna a un model d'escola segregador i reaccionari.

> Rebutgem totes les retallades a l’educació i exigim uns pressupostos que facin possible una educació pública i de qualitat per a tot l’alumnat i que no haguem de patir noves retallades.

> Demanem la retirada d'aquest avantprojecte.

> Demanem la dimissió del ministre Wert.

> Demanem que en els propers pressupostos de la Generalitat de Catalunya es doni prioritat a l'educació pública.

PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES
EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LLENGUA CATALANA

No hay comentarios: