6/5/13

La FaPaC es suma a la vaga del 9 de maig

En rebuig de la LOMCE i les polítiques d'austeritat

El proper dijous 9 de maig hi ha convocada una vaga de tots els àmbits educatius: des d’escola bressol fins a universitat, passant pels ensenyaments de Preescolar, Primària, ESO, Postobligatoris (Batxillerats, FP, Cicles formatius, etc.), escoles d’adults, escoles d’idiomes, etc 

El motiu de la vaga és contra l’avantprojecte de llei d’educació conegut com a LOMCE i contra les polítiques austeritat que estan escanyant el sistema educatiu.

La FaPaC dóna suport a aquesta vaga, que compta tambè a Catalunya amb el suport del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

La federació en dóna suport perquè compartim plenament els motius. Aquests són ben legítims, raonables i més necessaris que mai per tota la comunitat educativa. En primer lloc, la retirada del projecte de la LOMCE i, en segon lloc, l’exigència d’un canvi en les politiques d’austeritat compulsiva que s’han aplicat en l’educació i en tots els serveis públics  durant els darrers anys.
Cal respondre de manera clara i contundent.
  • La LOMCE suposa un retrocès de més de 50 anys en plantejaments pedagògics, allunya els mètodes científics de l’escola i es guia pel fanatitsme neocon, ultraliberal i espanyolista.
  • Aquesta llei: obre la porta a la privatització de l’educació pública, les administracions no garantiran l’oferta de places públiques
  • Introdueix el que demanava la Conferència Episcopal (una assignatura de religió avaluable i que la seva nota compti a l’avaluació final)
  • Dóna tractes de favor a les escoles concertades
  • Retrocedeix en el procés de democratització del sistema educatiu (el consell escolar passa a ser consultiu)
  • Converteix l’ensenyament en una cursa d’obstacles, segrega per sexe i per capacitats; dinamita el model d’immersió lingüística; centralitza i espanyolitza el sistema educatiu, estableix la competència entre els centres educatius...

Des de la FaPaC defensem mètodes alternatius de reinvindicació i de defensa del sistema educatiu públic que no suposin una pèrdua d’hores lectives i que no afectin el procés d’escolarització. Però, també entenem que hi ha moments que hem de dir PROU i que volem una altra política econòmica, que promogui i no enfonsi, el sistema educatiu públic i que mantingui els llocs i la qualitat del treball dels professors i salvaguardi la qualitat dels ensenyaments i les necessitats de tots els alumnes. VOLEM UN CANVI I UN GIR RADICAL EN LES POLÍTIQUES PUBLIQUES un canvi cap al segle XXI i no cap al XIX. Per això, donem suport a aquesta vaga.

Des de la FaPaC sempre hem defensat el diàleg com la via preferent per resoldre els conflictes. Però no tots els conflictes i desacords s’arreglen parlant. De vegades cal dir prou, cal dir que no anem bé, l'educació ha de tornar a ser una prioritat pels governs de Catalunya i Espanya. Està en joc el futur dels nostres fills i de les nostres filles.

Us recordem que a tots els centres educatius hi haurà un sistema de serveis mínims.

La FaPaC crida a les famílies a fer el mateix i a manifestar-se el mateix dia a les hores i llocs on es desenvolupin les diferents convocatòries locals.

MANIFESTACIONS:
  • Barcelona: 12.30h. Plaça Universitat
  • Tarragona: 12h, Concentració davant Serveis Territorials; 18h. Plaça Imperial Tàrraco
  • Girona: 18h. Torre del Rellotge de la Devesa
  • Lleida: 18h. davant Governació
  • Tortosa: 19h. Plaça Estadi

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sembla molt curiós que a la web del cole es possi un article explicatiu del motius de la vaga o que es convoqui a pares i alumnes a la manifestació de la pça de la Vila i a la pròpia escola només fan vaga els mestres d´infantil....
No entenc que els mestres portin la samarreta groga i demà no es facin sentir; d´acord que tothom té dret a fer o no fer vaga però potser hauriem de fer una reflexió sobre el significat de les samarretas grogues de paper enganxades a la façana de l´escola.
Aquesta és la meva opinió i espero que ningú s´ofengui però no li trobo cap sentit a que demà la majoria de mestres facin classe....